نحوه مانیتایز شدن و شرایط کانال یوتیوب

با افزایش روزمره قیمت دلار، کسب درآمد دلاری تبدیل به یکی از دغدغه‌هایی شده که فارغ از سن، هر ذهنی را به خودش مشغول می‌کند. یکی از بهترین و پرطرفدارترین راه‌های کسب درآمد دلاری، راه‌اندازی و ساخت کانال یوتیوب و به درآمد رساندن آن است. ساخت کانال یوتیوب علاوه بر امنیت بالا در مقایسه با دیگر روش‌ها، نیاز به تسلط بر زبان انگلیسی ندارد و شما با تولید محتوی فارسی با حمایت مخاطب فارسی‌زبان می‌توانید به درآمد برسید. در ادامه با دلاری شو همراه باشید تا هر آنچه درباره فعال‌سازی کسب درآمد یا مانیتایز شدن یوتیوب و قوانین مهم آن لازم است را برایتان بازگو کنیم.

 منظور از مانیتایز شدن یوتیوب چیست؟

 احتمالاً برای شما سؤال شده باشد که چگونه از یوتیوب پول دربیاوریم؟ یا منظور از مانیتایز شدن یوتیوب چیست؟

 مانیتایز یا monetize در لغت به معنی به‌صورت پول درآوردن و نقد کردن است. منظور از مانیتایز شدن یوتیوب درواقع طی کردن فرآیندی است که گوگل برای فعال‌سازی کسب درآمد از یوتیوب در نظر گرفته و درنتیجه آن کانال شما اجازه گرفتن تبلیغات از افراد و شرکت‌های حقیقی و حقوقی مختلف دریافت می‌کند. البته لازم به ذکر است که تبلیغات شاید عمومی‌ترین راه کسب درآمد از یوتیوب باشد اما تنها راه نیست و اعضا می‌توانند با اموری مانند اسپانسر، همکاری درفروش و معرفی محصول به کسب درآمد از یوتیوب بپردازند.

مراحل مانیتایز شدن چنل یوتیوب

اولین قدم برای فعال‌سازی کسب درآمد از یوتیوب، ساخت کانال یوتیوب و شناخت قوانین آن است که در مقاله آموزش ساخت کانال یوتیوب به‌طور کامل توضیح داده‌شده است. سعی کنید ابتدا موضوع فعالیت خود را انتخاب کنید و فعالیت رقبای خود را در یوتیوب زیر نظر بگیرید. امکانات لازم را تهیه کنید و پس از کسب مهارت در استفاده از آن‌ها شروع به تولید و انتشار ویدئو بکنید. یک سؤال متداول در میان افراد علاقه‌مند این است که تولید محتوی متوالی چقدر مهم است؟ در پاسخ به این سؤال باید گفت که طبق الگوریتم یوتیوب، تولید محتوی پیوسته، مرتب و دارای جدول زمان‌بندی فارغ از کیفیت نکته بسیار مثبت و مهمی است که می‌تواند موفقیتتان را تضمین کند. به گفته بسیاری وجه اشتراک تقریباً همه کانال‌های مانیتایز شده تولید پیوسته محتوی ویدئویی است. در ادامه سعی می‌کنیم به شرایط مانیتایز شدن یوتیوب بپردازیم.

شرط اول: ۱۰۰۰ نفر سابسکرایب

تقریباً سخت‌ترین مرحله درراه رسیدن به درآمد از طریق یوتیوب سابسکرایب شدن توسط ۱۰۰۰ نفر است. کم نیستند کانال‌هایی که بازدیدهای نجومی و بسیار زیاد دارند اما متأسفانه به دلیل نبود انسجام محتوایی مخاطبین رغبتی برای دنبال کردن و سابسکرایب کردن آن‌ها ندارند. متأسفانه یا خوشبختانه با توسعه و پیشرفت الگوریتم‌های یوتیوب امکان خرید سابسکرایب نیز همچون گذشته وجود ندارد و سابسکرایبر های فیک به‌راحتی از سوی یوتیوب شناسایی و حذف می‌شوند. توصیه ما به شما برای جذب سابسکرایبر، تولید محتوی پیوسته و زمان‌بندی دار با موضوع و کانسپت مشخص و البته صبر و حوصله فراوان است چراکه حتی خوش‌شانس‌ترین و کار بلدترین یوتیوبر ها نیز حداقل سه ماه برای تیک زدن این مرحله احتیاج دارند.

شرط دوم: دیده شدن ویدئوهای شما به میزان ۴۰۰۰ ساعت در سال (۳۶۵ روز قبل)

دومین شرط از شروط دوگانه اصلی یوتیوب برای رسیدن به مرحله درآمدزایی از یوتیوب به دست آوردن مجموعاً ۴۰۰۰ ساعت بازدید ویدئوهای کانال از سوی بازدیدکنندگان مختلف است. برای درک بهتر سختی این کار به مثال مقابل دقت کنید. فرض کنید شما به هزار سابسکرایب خود رسیده باشید. کل این هزار نفر باید ۲۴ ویدئو ده‌دقیقه‌ای شمارا کامل مشاهده کنند تا غول این مرحله را پشت سر بگذارید. خبر خوب این است که امکان خرید اصطلاحاً واچ تایم فیک برای ویدئوها وجود دارد اما هزینه آن به‌قدری زیاد است که پیشنهاد می‌شود به افزایش کیفیت و تبلیغات تکیه کنید.

شرط سوم: رعایت قوانین اولیه

با استناد به مطالعه و موافقت شما با قوانین youtube partner program در هنگام ثبت‌نام، شما در قبال محتوایی که تولید می‌کنید مسئول هستید و باید از تولید و انتشار فیلم‌های غیراخلاقی اعم از محتوی جنسی، خشونت‌آمیز و حاوی آزار و اذیت حیوانات خودداری کنید. مورد بعدی که YPP با سخت‌گیری زیادی آن را بررسی می‌کند بحث قوانین کپی‌رایت است که در ایران رعایت نمی‌شوند و ما ایرانی‌ها آشنایی زیادی با آن نداریم. پس درمجموع کانال شما نباید Copyright strike و یا Community Strike گرفته باشد و در صورت دریافت اخطار باید تا زمان پاک شدن اخطار برای مانیتایز شدن صبر کنید. دقت کنید که حذف دستی ویدئوهایی که اخطار دریافت کرده‌اند به روند حل مشکل کمکی نخواهد کرد. طور کلی سعی کنید خود، داوری ویدئو تولیدشده‌تان را بر عهده بگیرید و از دید بازدیدکنندگان محتوی خود را نقد کنید.

شرط چهارم: فعال کردن تأیید هویت دومرحله‌ای

آخرین و آسان‌ترین شرط، فعال کردن تأیید دومرحله‌ای یا 2 step verification است. این امر برای افزایش امنیت کانال شماست و برای انجام دادن آن کافی ست به قسمت مانیتایزیشن یا monetization در یوتیوب استودیو بروید و بر روی گزینه Turn On Now کلیک کنید. سپس با واردکردن یک شماره تلفن همراه و واردکردن کد ارسالی از طرف یوتیوب تأیید شما کامل می‌شود. جالب است بدانید که تاکنون مشکلی از طرف کاربران، برای کسانی که با شماره ایران اقدام به ثبت‌نام و تأیید حساب کردند گزارش نشده و به نظر امن‌ترین راه استفاده از شماره تلفن همراه شخصی که فقط خودتان به آن دسترسی دارید است. دقت کنید که استفاده از شماره تلفن همراه ایران مجاز است اما یوتیوب پارتنر پروگرام کشور ایران را برای لوکیشن کاربر مورد تأیید قرار نمی‌دهد و لازم است از لوکیشنی غیر از ایران برای مانیتایز شدن استفاده کنید. بهترین گزینه ممکن در شرایط کنونی اگر دسترسی به آشنایان و دوستان خارج از کشور خود ندارید ترکیه است.

مانیتایز کردن کانال یوتیوب

پس از پشت سر گذاشتن چهار مرحله فوق و به انجام رساندن شروط یوتیوب وقت آن رسیده که عملاً برای مانیتایز شدن اقدام کنید چراکه این فرآیند اتوماتیک انجام نخواهد شد. برای این کار ابتدا وارد کانال خود در وب‌سایت یوتیوب می‌شوید و بر روی گزینه Manage Video کلیک می‌کنید و سپس به بخش Monetization می‌روید.

۳ مرحله مانیتایز شدن

فرآیند مانیتایز شدن یک فرآیند سه مرحله ایست که در مرحله اول آن باید قرارداد خود را با یوتیوب امضا کنید و شروط آن را مطالعه کنید. در این قرارداد موارد قانونی مختلف مانند داشتن حداقل ۱۸ سال سن، یا شرط تقسیم درآمد حاصل از تبلیغات به‌صورت ۵۵ درصد و ۴۵ درصد به نفع یوتیوب ذکرشده و البته چاره‌ای جز امضا قرارداد ندارید

حساب گوگل ادسنس

مرحله دوم از مراحل سه‌گانه مانیتایز شدن مربوط به دسترسی به اکانت گوگل ادسنس برای واریز درآمد است. شما برای دریافت پول خود از گوگل به یک حساب مجازی به نام گوگل ادسنس احتیاج دارید که باید به کانال یوتیوبتان متصل باشد. با توجه به اینکه حساسیت گوگل روی این موضوع بسیار زیاد است سعی کنید تنها از یک اکانت گوگل ادسنس استفاده کنید. البته امکان متصل شدن چند اکانت یوتیوب به یک اکانت گوگل ادسنس وجود دارد اما برعکس آن معمولاً دچار مشکل می‌شود. لازم به ذکر است که در وصل شدن چند کاربر به یک اکانت گوگل ادسنس نیز یکی از مشکلاتی که معمولاً به وجود می‌آید بن شدن از طرف یوتیوب به دلایل مختلف است. برای مثال اگر یکی از یوتیوبر هایی که از اکانت گوگل ادسنس شما استفاده می‌کنند سه‌اخطاره شود و اکانتش حذف شود، یوتیوب کانال شمارا نیز بن می‌کند. با توجه به حساسیت بالای این مرحله توصیه ما به شما استفاده از خدمات گوگل ادسنس دلاری شو است؛چراکه تمامی کانال هایی که تا کنون به ادسنس های دلاری شو متصل شده اند همگی بررسی و تایید شده اند و با پشتیبانی کامل دلاری شو هیچگونه نگرانی از بابت حذف کانال نخواهید داشت.

بازبینی کانال توسط کارشناسان یوتیوب

در مرحله سوم که اتوماتیک بعد از مرحله دوم تیک آن زده می‌شود اکانت شما برای بررسی دستی توسط کارشناسان گوگل ارسال می‌شود و معمولاً بعد از چند روز تا یک ماه انتظار در صف بررسی اگر شرایط و مراحل را درست طی کرده باشید و اکانت شما بدون مشکل باشد تأییدتان را می‌گیرید.

یک ترفند برای تسریع بررسی کانال

از طریق مرورگر خود وارد Youtube Studio شوید و بر روی قسمت آنالیتیکس (Analytics) در نوار سمت چپ کلیک کنید. در قسمت بالا سمت راست برگ جدید زمان را به Last 365 days تغییر دهید و یک Screen shot از برگه بگیرید. سپس به قسمت Send Feedback رفته و یک درخواست به شرح زیر با پیوست عکس صفحه اول یوتیوبتان برای کارشناسان بفرستید. من فعالیتم را به‌عنوان یوتیوبر در تاریخ ... شروع کردم و با رعایت قوانین و مقررات با حفظ کیفیت و تلاش مستمر تونستم به ۱۰۰۰ مشترک و ۴۰۰۰ ساعت بازدید برسم. اگر موضوع دیگری برای بررسی وجود دارد لطفاً در مورد آن به من بازخورد لازم را بدهید. تجربه نشان داده که این ترفند موجب تسریع روند بررسی کانال شما می‌شود. اگر با درخواست شما موافقت نشد شما می‌توانید مجدداً ۳۰ روز بعد دوباره درخواستی مشابه ارسال کنید.

درآمد حاصل از سوپر چت در یوتیوب

سوپر چت یکی از قابلیت‌های یوتیوب است که در هنگام لایو استریم یا پخش زنده فعال می‌شود و امکان گفتگو و اینتر اکشن‌های مختلف حتی از نوع مالی در آن وجود دارد. شما با گرفتن لایو می‌توانید از افراد مختلف مبالغی مبنی بر کمک مالی یا Donate دریافت کنید. این قابلیت معمولاً در بین افراد گیمر بسیار محبوب و کاربردی است. برای فعال کردن آن نیز کافی ست به بخش مانیتایزیشن یوتیوب استودیو بروید و سربرگ Supers را انتخاب و گزینه Getstarted را بزنید

پس از موافقت با درخواست مانیتایزیشن باید چه کنیم؟

بعد از موافقت با درخواست شما، ایمیلی مبنی بر این موافقت دریافت می‌کنید و می‌توانید با مشخص کردن اولویت‌های خود فرآیند کسب درآمد را آغاز کنید. ابتدا وارد صفحه اول کانال یوتیوبتان شوید و با انتخاب گزینه Manage Video به تب Content از نوار سمت چپتان بروید. پس از انتخاب همه ویدئوها نواری حاوی دکمه Edit ظاهر می‌شود که با انتخاب آن چند گزینه روبروی شما قرار خواهد گرفت. گزینه Monetisation را انتخاب کنید و آن‌ها در وضعیت On قرار دهید. لازم به ذکر است که ۴۰۰۰ ساعت بازدید اولیه که برای تأیید صلاحیتتان لازم بود بدون درآمد خواهند بود و درآمد شما از این لحظه به بعد محاسبه خواهد شد. برای اطلاع از درآمد خود در هرماه نیز می‌توانید بر روی تب Dashboard در قسمت Channel Analytics کلیک کنید.

چگونه به ۱۰۰۰ سابسکرایب و ۴۰۰۰ ساعت بازدید برسیم؟

برای اینکه در ۱۲ ماه تعیین‌شده از طرف یوتیوب به ۱۰۰۰ سابسکرایب و ۴۰۰۰ ساعت بازدید برسید باید اصولی و صدالبته مرتب کارکنید. در گام اول سعی کنید رقبای خود را بررسی کنید و با آنالیز ویدئوهایشان شاخص‌های مهم برای رعایت کردن را یادداشت کنید. بهترین کیفیت خود را ارائه دهید و کمی جسور و نترس باشید. سعی کنید از خود یک کاراکتر جذاب بسازید که مخاطبین خاص خود را دارد. در مرحله بعدی اصول سئو را فرابگیرید و از آن‌ها استفاده کنید. مثلاً برای انتخاب عنوان ویدئو خود در گوگل سرچ کنید و عنوانی که بیشتر توسط مردم جستجو می‌شود را برای ویدئو خود انتخاب کنید. در قسمت Describtion حتماً از کلمات کلیدی مشابه که توسط افراد جستجو می‌شوند و گوگل آن‌ها را در قسمت نتایج پیشنهاد می‌دهد استفاده کنید و برچسب‌ها و هشتگ های لازم را بزنید. اگر ازنظر مالی مشکل نداشتید برای کانالتان تبلیغ کنید. مخاطبینتان را در کامنت ها درگیر کنید و با آنها به گفتگو بپردازید.

کانال‌هایی که مانیتایز نمی‌شوند! دیمیانیتایز چیست؟

دیمانیتایز درواقع مخالف کلمه مانیتایز است و به کانال‌هایی اطلاق می‌شود که به دلایلی از طرف گوگل صلاحیت خود را برای درآمدزایی از دست می‌دهند. مهم‌ترین نکاتی که موجب دیمانیتایز شدن یوتیوبر ها می‌شوند عبارت‌اند از:

۱. دریافت دو استرایک در سه‌ماهه گذشته

اگر مدت‌زمان زیادی از فعالیتتان نمی‌گذرد و کانالتان در مراحل اولیه است از این قضیه به‌عنوان تجربه استفاده کنید و سعی کنید یک کانال جدید درست کنید.

۲. استفاده از محتوی غیر اورجینال

حتماً سعی کنید از محتوی اورجینال و شخصی استفاده کنید و حتی اگر جلو دوربین حضور ندارید تلاش کنید از صدایتان برای شخصی‌سازی ویدئو استفاده کنید.