اسکمر (scammer) یا کلاه بردار یعنی چی؟

اول از همه ببینیم اسکمر چیه؟ اسکمر به کسی گفته میشه که به روش های مختلف سعی داره تلاش شما (پروژه آماده شده) و یا پول شما رو بدزده. اسکمر ها به صورت گروهی یا تک نفره فعالیت می کنند و روش هاشون هر روز پیچیده تر میشه.

چطوری ۱۰ هزار دلار ازم کلاه برداری شد؟

۲ سال پیش از طریق کامیونیتی ها به یه کاربر که یه آگهی کاری گذاشته بود تو دیسکورد پیام دادم و بهشون گفتم که من علاقه مند ام روی این پروژه کار کنم. اونم گفت اوکیه و بودجه پروژه ۱۰ هزار تاست ما هم انگلیسی هستیم و روی یه پروژه موزیک کار میکنیم. منم گفتم ایول چه پروژه خوبی! قیمت عالی و همه چی عالی. با دوستام مشورت کردم و گفتند اوکیه شروع کنیم روش کار کردن. ما هم بدون میتینگ و تحقیق در مورد اون کاربر شروع کردیم کار کردن. وسط کار قرار بود پول رو بزنه و ما سورس کد رو بدیم. ما یه دمو اولیه نشون دادیم و اون هم گفت نه اول کد رو بدید. اونجا بود که بهش مشکوک شدیم و کد رو ندادیم. توی همون سرور دیسکورد پیام گذاشتم و به عنوان اسکمر معرفیش کردم و فهمیدم که کلاه چند نفر دیگه رو هم برداشته. و در نهایت من بودم و یه تیم که تلاش شون از دست رفته بود.در این مورد ما ازمون به صورت مالی کلاه برداری نشد اما تلاش مون دزدیده شد. امیدوارم چنین مواردی برای شما پیش نیاد.

درس هایی که گرفتم

  1. حتما یه جلسه ویدیویی یا صوتی داشته باش با مشتری
  2. حتما لینکدین اعضای شرکت و خود شرکت رو چک کن
  3. حتما از طریق ایمیل ارتباط بگیر با مشتری (حداقل یک ارتباط ایمیلی لازمه)
  4. تا میتونی در مورد مشتری اطلاعات از جاهای مختلف پیدا کن (شرکت ثبت شده شون و مالیات پرداخت شده و ...)
  5. اگه کار اول یا کارهای اولت هست، احتمال اینکه کاری با قیمت نزدیک به بازار مقصد (اروپا و انگلیس و آمریکا) بگیری، نزدیک به صفر هست.


این تنها موردی بود که من دچارش شدم اما دوستان زیادی از دلاری شو به ما پیام دادن که گیر کلاه بردار ها افتادن و چند مورد رو لیست کردم.

تجربیات مشتریان دلاری شو از اسکمر ها


مورد اول:
یکی از موارد معروف برای کلاه برداری که برای چند تا از مشتریان دلاری شو پیش آماده، درخواست پرداخت اولیه برای پروژه گرفتن هزینه پروژه کرده بود که ما ایشون رو راهنمایی کردیم و جلوی این اتفاق رو گرفتیم. در این موارد اسکمر خودش رو شرکت معتبر معرفی می کنه و هزینه معقولی برای شما در نظر میگیره و قرارداد هم بعضا می بنده اما در نهایت برای پرداخت پول، از شما درخواست مبلغی با عناوین مختلف مثل payment fees یا این چیزا می کنه. شما در این صورت یه مبلغ زیادی دارید که به یه مبلغی کمی برای آزاد شدن نیاز داره و متاسفانه اکثرا برای رسیدن به اون پول بزرگ، حاضرند اون مبلغ کم رو پرداخت کنند و اینجوری سرشون کلاه میره.

مورد دوم:
این مورد توسط کاربران هندی و جدیدا اروپایی ها و آمریکایی ها اتفاق میوفته. پی پال یک سرویس به اسم buyer protection داره که معمولا کارفرما ها از این طریق پرداخت می کنند. این سرویس به خریدار (کارفرما) اجازه می ده که در صورتی که سرویس یا کالایی که گرفته ناقص یا مطابق میلش تحویل داده نشد، درخواست برگشت وجه کنه و پی پال در این موارد حق رو اکثرا به کارفرما و خریدار سرویس می ده و شما به عنوان برنامه نویس یا دیزاینر یا کسی که به هر روشی یک خدمت یا کالا ارايه کردید، باید به دنبال اثبات باشید که معمولا در صورت نداشتن قرارداد و یا brief کامل از پروژه شما در اثبات حقانیت خودتون ناتوان خواهید بود. در این مورد هم این دوست مون نتونست ثابت کنه که پروژه کامل و طبق خواسته مشتری تحویل داده شده و مشتری پول رو برگشت زد.

مورد سوم:
تعدادی از دوستان، توسط بازی هایی که پرداخت دلاری با پی پال داره گول خورده بودند و اون بازی ها یا اپ ها هیچ وقت واریز نداشتند برای این دوستان و این دوستان صرفا وقت شون رو با دیدن تبلیغات و ... تلف کردند.



جمع بندی:

همیشه مواظب اسکمر ها باشید و نکات بالا رو رعایت کنید. تا می تونید از پی پال استفاده نکنید برای دریافت دستمزد یا حقوق ماهانه تون. در صورت نیاز دلاری شو آماده کمک کردن به شما برای شناسایی اسکمرها است و همچنین برای نقد کردن درآمد ارزی تون یا افتتاح حساب می تونید روی کمک دلاری شو حساب کنید.