وقتی صحبت از کارفرمای خارجی می‌شود، بعضی‌ها فکر می‌کنند با یک فرد ساده و کاملا درست کار مواجه هستیم در صورتی که باید توجه داشت هر جای این جهان اشخاص خوب و بد وجود دارد. پس فارغ از ملیت و توجه کردن به رفتار اولیه کارفرما و قیمت پیشنهادی کارفرما، حتما و حتما به نکات زیر توجه کنید تا در دام شرکت‌ها و کارفرماهای کلاهبردار نیفتید و یا از شما بیگاری نکشند.

قیمت غیر‌منطقی

یکی از راه‌هایی که بین کلاهبردارها و اسکمر‌ها رایج است این‌است‌که برای یک پروژه قیمت بالا در نظر می‌گیرند تا شما به عنوان فریلنسر گول قیمت بالا رو بخورید و خودشان را از یک کشور با درآمد سطح بالا معرفی می‌کنند. من یک‌بار از همین روش گول خوردم و مطمئن باشید هیچ کارفرمای خارجی بدون بررسی دقیق و هیچ سابقه همکاری با شما، مبالغ بالا پیشنهاد نمی‌کند.

شرکت ثبت شده

یکی از بهترین راه‌ها برای شناسایی یک کارفرمای خوب از یک کارفرمای بد این‌است‌که اسم شرکت را سرچ کنید و در نهایت ببینید آیا اطلاعاتی از این شرکت در وب‌سایت‌های دولتی آن کشور هست یا خیر؟ برای مثال شرکت Blah Blah رو در نظر بگیرید و فرض کنید که یک شرکت انگلیسی است. در انگلیس اطلاعات همه شرکت‌ها در این وب‌سایت ثبت شده است که نمونه ایرانی این وب‌سایت هم وجود دارد و شما می‌توانید در این وب‌سایت‌ها اسم اشخاص حقیقی یا حقوقی را جست‌و‌جو کنید و اطلاعات رسمی در مورد این اشخاص را به دست بیاورید. اگر بخواهید جزئیات بیشتری در این مورد بدانید، باید بدانید که معمولا کارفرماهای معتبر، یک شرکت مسئولیت محدود ثبت می‌کنند که در هر کشور یک علامت اختصاری خاص دارد. برای مثال در انگلیس LTD یا Limited، در آلمان GmbH و در آمریکا LLC نشان دهنده یک شرکت با مسئولیت محدود است. کافیست اسم شرکت را با پسوند مخصوص خودش در کشور مبدا، گوگل کنید تا به یک سری وب‌سایت که اطلاعات عمومی شرکت را لیست کرده‌اند، برسید.

بررسی شرکت در لینکدین و غیره

یکی از موارد مهم دیگر برای بررسی شرکت این‌است‌که حتما و حتما قبل از بستن قرارداد به پروفایل اون شرکت در شبکه‌های اجتماعی و لینکدین و سایت Glassdoor مراجعه کنید و نظرات افراد مختلف و کارمندان سابق اون شرکت رو بخوانید. بعضی وقت‌ها شرکت‌ها پروفایل گوگل هم دارند و اطلاعات آن‌ها در گوگل به عنوان کسب‌وکار ثبت شده است. در این صورت می‌توانید نظرات مشتریان آن شرکت را جویا بشوید. اگر چه سایت Trust Pilot بیشتر در زمینه ارزیابی شرکت‌ها برای مشتریان است، اما شرکتی که مشتریانش راضی باشند احتمالا کارمندان راضی‌ای هم دارد. پس از این وب‌سایت هم غافل نباشید. در کل از هر کلمه کلیدی و از هر وب‌سایت و شبکه‌اجتماعی‌ای که می‌توانید برای آشنایی بیشتر با شرکت استفاده کنید.

بررسی افراد کلیدی شرکت

من همیشه این موضوع را قبول دارم که افراد و کارمندان یک شرکت هستند که در نهایت شرکت را معتبر و یا غیرمعتبر می‌کنند. پس همیشه توجه داشته باشید که حتما و حتما افراد کلیدی شرکت و کسانی که احتمالا با شما به طور مستقیم کار خواهند کرد را بررسی کنید. از لینکدین گرفته تا وب سایت شخصی و پروفایل شبکه‌های اجتماعی، همه و همه می‌توانند به شما کمک کنند تا ریسک کار کردن با یک کارفرما را کاهش بدهید و همچنین خودتان را مشتاق به کار کردن با کارفرما نشان بدهید و با داشتن اطلاعات کامل، حرفه‌ای بودن خود را نشان بدهید.

داشتن قرارداد

کافرمای خوب همیشه متوجه اهمیت داشتن قرارداد است و همیشه به شما پیشنهاد می‌کند که قرارداد داشته باشید. حتما باید توجه داشته باشید که سربرگ قرارداد اطلاعات شرکت را داشته باشد و همچنین امضای یکی از افراد کلیدی شرکت با جزئیات کامل پروژه می‌تواند خیال شما را در رابطه با اعتبار شرکت کمی راحت کند. یکی از مواردی که در قراردادها باید رعایت شود (که این بند معمولا در قرار منع افشای اطلاعات و یا NDA به آن اشاره می‌شود) بند NCC یا non-compete clause است که شما را از کار کردن با رقبای آن شرکت در حوزه مشابه منع می‌کند. حتما باید دقت داشته باشید که در این قانون براساس کشور مبدا رفتار کنید و مدت زمان، ناحیه جغرافیایی و جزئیات بیشتر کاملا مشخص شود. این بند معمولا باعث افزایش 1.5 برابری هزینه، برای کافرما هم خواهد شد. برای جزئیات بیشتر به این لینک در وکیپدیا مراجعه کنید و حتما خودتان بسته به کافرما و کشور، تحقیقات لازم را انجام دهید.

ارتباطات ایمیلی برای تنظیم قرارداد

اگر از شبکه‌های اجتماعی و کامیونیتی‌های خود کارفرما را پیدا کردید، حتما از ایمیل برای ارتباطاتتان با کارفرما، تنظیم قرارداد، گرفتن اطلاعات و رد و بدل کردن داکیومنت‌ها استفاده کنید. به این دلیل که ایمیل همانند چت تلگرام و واتس‌اپ قابل ویرایش و حذف کردن نیست و در صورت بروز مشکل می‌تواند به شما کمک کند.

مواظب دلال‌ها باشید

بعضی از کارفرماها پروژه‌هایی از کشورهایی با سطح درآمد بالا مثل آمریکا دریافت می‌کنند و به فریلنسرهایی از کشورهای درحال توسعه برون‌سپاری می‌کنند. همیشه مواظب این نوع کارفرماها باشید و ترجیحا با این کارفرماها کار نکنید. این کارفرماها معمولا خودشان نیز از کشورهای در حال توسعه اند (طبق تجربه من از جنوب شرق آسیا، و کشورهای اروپای شرقی) و حتی در سایت‌های فریلنسری نیز با این نوع کارفرماها مواجه خواهید شد. این کافرماها معمولا قیمت بسیار پایینی پیشنهاد می‌دهند و شما باید حواستان جمع باشد که صرفا گول دلاری بودن پروژه را نخورید.

داشتن اطلاعات و جزئیات کامل از پروژه

کارفرمای خوب معمولا قبل از برون‌سپاری پروژه، با متخصصی مشورت کرده است و به خوبی از ابعاد پروژه آگاه است و زمان‌بندی و بودجه‌بندی مناسب به همراه داکیومنت‌های آماده از قبل دارد. کارفرمای خوب معمولا از شما درخواست کار رایگان در ازای سهام را ندارد و متناسب با توانایی شما به شما پرداختی خواهد داشت.

پرداخت با حساب بانکی شرکتی معتبر

کارفرمای خوب مجبور است از قوانین کشور خودش پیروی کند و حتما مبلغ مورد نظر شما را از حساب بانکی شرکت خود پرداخت خواهد کرد. این یک نسخه ۱۰۰ درصدی و دقیق برای همه نیست چون بعضا با پی‌پل و ارزهای دیجیتال حقوق کارمندان خود و فریلنسرها را پرداخت می کنند اما در اکثر موارد و همچنین در مبالغ بالا (که کل مزیت فریلنسری ارزی و کار ریموت گرفتن حقوق بالا به دلار و یورو است) اصلا امکان پرداخت با حساب بانکی شخصی یا رمز ارز‌ها (در مواردی که شرکت در حوزه رمز ارزها فعالیت نمی کند) وجود ندارد. پس پیش از شروع کار و امضای قرارداد این مورد را نیز در نظر داشته باشید.

در صورت نیاز به حساب بانکی معتبر به صورت قانونی و به اسم خودتان در اروپا (پرتغال) ما در سرویس دلاری‌شو می‌توانیم در این زمینه به شما کمک کنیم و از صفر تا صد مراحل افتتاح حساب تا تبدیل درآمد خود به ریال با شما همراه هستیم.

نتیجه‌گیری:

در نهایت هر چه اطلاعات بیشتر و جزئیات بیشتر در مورد پروژه و شرکت مورد نظر داشته باشید، برای تصمیم‌گیری بهتر است. از هر منبع معتبری برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شرکت مورد نظر و افراد آن استفاده کنید تا مورد سواستفاده کلاهبردارن قرار نگیرید. در صورت نیاز به راهنمایی در این مورد از طریق کامنت یا ارتباط با پشتیبانی می‌توانید با ما در تماس باشید. یا حتی با من در تلگرام با آیدی MoMeshkani در تماس باشید.

موفق باشید 😊