انواع قیمتگذاری در پروژههای فریلنسری بینالمللی
وقتی صحبت از قیمتگذاری میشود معمولا ذهنها به سمت کالا فیزیکی میرود اما ما به عنوان فریلنسر نیز به نوعی فروشنده هستیم و محصول ما، خدمات ما است. بازار فریلنسری در جهان بسیار گسترده است و رنجهای متفاوتی از قیمتگذاری در این بازارها دیده می شود. در فضا فریلنسری به طور کلی سه نوع قیمتگذاری وجود دارد که قرار است این سه مورد را باهم بررسی کنیم.
1) قیمتگذاری ساعتی
به طور معمول و خصوصا در ابتدا مسیر فریلنسری، از شما دستمزد ساعتی درخواست میشود و در صورت نداشتن تجربه در نهایت یا شما ناراضی خواهید یا کارفرمای شما. به همین دلیل لازم است مبنایی برای به دست آوردن دستمزد ساعتی کار خود داشته باشید و حتما توجه کنید که برای مشتریان اولیه تخفیف در نظر نگیرید مگر اینکه پیشنهاد جذابی به شما ارائه شود. همیشه از ابزار Clockify برای سنجش میزان وقت صرف شده استفاده کنید و حتما کمبود تجربه و آشنا نبودن با برخی موارد را در قیمتگذاری و زماندهی خود لحاظ کنید تا مشتریان راضی داشته باشید. برای بهدستآوردن هزینه مناسب برای شارژ کردن مشتری خود میتوانید از این ماشین حساب استفاده کنید و پیشنهاد میکنم حتما قیمت خود را بر اساس زندگی خوب در ایران محاسبه کنید. حتما مساله حقبیمه و نبود حاشیه امن را در قیمت دهی خود لحاظ کنید. بر اساس تجربه من ۳۰ درصد پایینتر از قیمت میانگین در شهر یا کشور کارفرما میتواند هزینه مناسبی باشد. البته با برندسازی و افزایش تجربه حتی میتوان قیمتهای بالاتر از میانگین هم پیشنهاد داد.
2) قیمتگذاری پروژهای
این روش یکی از چالش برانگیزترین روشهای قیمتگذاری است که امکان خطای بسیاری در این روش وجود دارد. پس در این مورد حتما مستندات کافی را از مشتری درخواست کنید تا در قیمتگذاری مشکلی ایجاد نشود و آشنایی حداکثری با همه ابعاد پروژه داشته باشید. در نهایت به علت عدم قطعیت در برخی پروژهها میتوان قیمت یا زمان مورد نظر را ۱.۵ الی دو برابر کرد. در صورت انجام پروژه با قیمت پایینتر کارفرما بسیار خوشحال خواهد شد و در صورت خطا در محاسبات شما متضرر نخواهید شد. با در نظر گرفتن همه این مسائل میتوان به میزان ساعات لازم برای توسعه یک پروژه رسید که با ضربکردن تعداد ساعات در نرخ ساعتی خود به قیمت کلی پروژه خواهید رسید. پیشنهاد می کنیم برای ارائه پروپوزالهای خود از این پلتفرم استفاده کنید.
3) قیمتگذاری ماهانه
گاهی اوقات یک شرکت یا تیم قصد دارد به صورت ماهانه شما را برای پشتیبانی و توسعه یک پروژه به عنوان فریلنسر استخدام کند. آنچه که مسلم است این است که در این روش نمی توان صرفا با ضرب کردن رقم ساعتی در ۱۶۰ (تعداد ساعتهای کاری یک ماه) به عدد مورد نظر رسید و افراد به خاطر پایداری بیشتر این مدل معمولا قیمت پایینتری پیشنهاد می کنند مگر اینکه مدت زمان پروژه صرفا یک ماه باشد. در این مدل نیز حتما باید به مشتری و حقوق کارکنان سابق (در صورت موجود بودن) و نیز میانگین دریافتی فریلنسرها در شهر یا کشور محل سکونت مشتری توجه کرد.
نتیجهگیری
در نهایت در همه مدلهای قیمتگذاری، قیمت پایین باعث بیاعتمادی کارفرما به شما می شود زیرا کارفرما احساس می کند که شما ارزشی برای کار خود قائل نیستید پس یحتمل کار شما اصلا حرفهای نیست. همینطور قیمت بالا نیز مشتری را فراری می دهد پس لازم است قیمت مناسب با توجه به موارد گفته شده لحاظ شود.
نکات کنکوری
نکته کنکوری 1: قیمتی که باعث شود مشتری خیلی خیلی خوشحال شود، قیمت پایینی است.
نکته کنکوری 2: در مذاکره با مشتری و کارفرما نه در تعریف و تمجید از خودتان اغراق کنید و نه خودتان را دست کم بگیرید.
نکته کنکوری 3: به مشتریان وفادار خود تخفیف دهید.
دیدگاه خود را بنویسید