متاسفانه به خاطر محدودیت ها و تحریم های موجود، ما ایرانیان از سال های گذشته دچار محدودیت هایی در نقل و انتقالات مالی بین المللی بوده ایم و به همین خاطر روش های غیر رسمی فراوانی برای حل این مشکل ایجاد شده اند. به علت غیر رسمی بودن این معاملات، کلاه برداری در این حوزه نیز افزایش یافته است. کلاهبردان همیشه به روش های مختلف و جدید وارد عمل می شوند و در این مقاله سعی خواهیم کرد روش های جدید را اضافه کنیم تا از شر این اشخاص در امان بمانیم.
- کلاه برداری با ارائه قیمت هیجانی
در این روش اشخاصی در گروه های تلگرامی آگهی های خرید یا فروش منتشر می کنند و یا مستقیما به شما پیام می دهند. معمولا این اشخاص برای ترغیب شما، قیمت های بالاتر از نرخ رسمی (برای خرید از شما) و قیمت های پایین تر از نرخ رسمی (برای فروش ارز به شما) ارائه می دهند. به هیچ عنوان با چنین اشخاصی معامله نکنید چون به احتمال صد در صد شما طعمه این کلاهبرداران هستید. - کلاه برداری با پروفایل های جعلی
یکی از روش های مرسوم کلاه برداری ساخت پروفایل جعلی با نام یک شخص دیگر است. که در این روش کلاهبردار عکس های پروفایل شخص کلاه بردار را در یک پروفایلی که تازه ایجاد شده است، بارگزاری می کند و با این روش خودش را به عنوان یک شخص معتبر به شما معرفی می کند. پس قبل از شروع معامله، حتما پروفایل شخص مورد نظر را چک کنید. کلاه برداران معمولا عکس های خود را به تازگی آپلود کرده اند. در صورتی که آیفون دارید، میتوانید از گوشه سمت چپ پروفایل کاربر تاریخ آپلود عکس ها را در تلگرام متوجه شوید، در غیر این صورت حتما با استفاده از نسخه لپ تاپ یا کامپیوتر نرم افزار تلگرام، می توانید به تاریخ آپلود عکس کاربر مورد نظر دسترسی پیدا کنید.
روش دیگر نیز نداشتن عکس پروفایل است که لزوما به معنای کلاه بردار بودن شخص نیست اما یکی از روش های متدوال است. - کلاه برداری به روش صراف میدل من (middle man exchanger):
یکی دیگر از متداول ترین روش های کلاه برداری، کلاه برداری از دو نفر است. در این روش دو شخص قربانی خواهند شد و فرد واسطه از وسط ماجرا فرار خواهد کرد. در این مورد کلاه بردار به طور مثال قرار است ۱۰۰ میلیون تومان به حساب ریالی شما واریز کند، پس به یک شخص سوم نیاز دارد که او نیاز به ارز داشته باشد. در این سناریو شخص سوم به حساب شما ۱۰۰ میلیون واریز می کند و کلاه بردار به جای حساب ارزی شخص سوم، حساب شخص چهارمی را که شما از وجودش خبر ندارید را به شما ارائه خواهد داد که چون شخص دیگر در خارج از ایران است، شما امکان رهگیری این پول و کنسل کردن تراکنش را نخواهید داشت اما شخص سوم که در ایران ساکن است، با بانک تماس میگیرید و از بانک درخواست می کند که تراکنش را کنسل کند و شما که خیال تان از تراکنش راحت است، با یک تماس بانک، متوجه کلاه برداری خواهید شد و تنها راه باقی مانده شما در این زمان برگشت پول به حساب ریالی مبدا یا مواجهه شدن با دادگاه خواهد بود. - کلاه برداری با گروه ها و ربات های تبادل ارز:
در این روش اشخاصی به صورت گروهی عمل می کنند و با ایجاد یک گروه و ربات تبادل ارز، سعی در کشاندن افراد به طعمه خود را دارند. این اشخاص در گروه های مختلف عضو می شوند و گروه خود را تبلغ می کنند. در نهایت در ربات، کانال و گروه خود با ساخت آگهی های جعلی شخص مورد نظر را مانند روش سوم به دام می اندازند و پس از آن شما از گروه ها و کانال های آن ها حذف خواهید شد و آن ها منتظر قربانی بعدی خود خواهند ماند. تصویر یک نمونه از این گروه ها پیوست شده است. - کلاه برداری با ساخت پروفایل جعلی صرافی های مورد تایید بانک مرکزی:
در این روش شخص کلاه بردار پروفایلی جعلی با مشخصات یک صرافی مورد تایید بانک مرکزی ایجاد می کند و قربانی با چک کردن سایت بانک مرکزی، احساس می کند که در حال معامله با یک شخص مورد تایید است در حالی که در اکثر موارد فقط نام پروفایل صحیح است و باقی موارد جعلی است. حتی شماره تماس ثابت نیز جعلی است و در اکثر موارد امکان تشخیص این افراد با چک کردن تاریخ آپلود عکس پروفایل نیز وجود دارد.
پس در صورت مشاهده چنین مواردی حتما به صرافی مربوطه گزارش دهید و همچنین باید توجه داشت که در ایران هیچ کدام از صرافی های رسمی زیر نظر بانک مرکزی امکان واریز حواله آنلاین ندارند و این کار تخلف محسوب می شود. تصویر نمونه از از این پروفایل ها: - کلاه برداری با فیش واریز جعلی:
این روش نیز یکی از متداول ترین روش های کلاه برداری است که در این روش کلاهبردار معمولا در آخر هفته کاری ایران به قربانی مراجعه می کند و پس از ارسال فیش ریالی جعلی (فیش جعلی نمونه پیوست شده است) با تحت فشار قرار دادن شخص قربانی درخواست واریز وجه می کند. در این مورد حتما تا واریز نهایی مبلغ ریالی به حساب شما صبر کنید تا مبادا مورد کلاه برداری قرار گیرید. - کلاه برداری به روش روباه پیر
در این روش شما گام به گام برای ایجاد اعتماد با کلاهبردار پیش می روید و بعد از چند تراکنش و جلب کامل اعتماد شما، این کلاه بردار کارکشته به شما چند تا فیش جعلی ارسال می کند و چون شما اعتماد کامل به کلاهبردار دارید، تا زمان مشخصی متوجه نخواهید شد و در این زمان شخص پروفایل خود را پاک می کند و با پروفایل جدید سراغ قربانی جدید می رود. - کلاهبرداری با فیش جعلی تتر یا رمزارزهای دیگر:
در این روش شخص کلاهبردار بعد از دریافت ریال یا ارز مورد نظر، به شما فیش ارسالی تتر در شبکه ترون یا شبکه های دیگر را ارسال می کند و شما فقط با چک کردن ولت خود متوجه خواهید شد که این مبلغ به حساب شما واریز نشده است. پس حتما در نظر داشته باشید که تراکنش های ورودی خود و ساعت و مبلغ آن را حتما چک کنید.
روش های کلی مقابله با کلاهبرداری ها در تبادلات ارزی
- تاریخ آپلود عکس پروفایل شخص مد نظر را چک کنید.
- حساب ریالی و ارزی شخص مورد نظر حتما به نام یک شخص یا اقوام درجه یک باشند.
- با ارسال یک ایمیل کاری یا دانشگاهی به شخص مدنظر، هویت ایشان را چک کنید تا از کلاه برداری روش دوم در امان بمانید.
- یک مکالمه تصویری با شخص مورد نظر داشته باشید و فیلم را ذخیره کنید.
- هر شخصی که به راحتی آیدی کارت یا مشخصات هویتی خود را در اختیار شما گذاشت، به احتمال زیاد کلاه بردار است.
- با شماره ثابت شخص یا شرکت تماس برقرار کنید.
- تا وقتی که مبلغ ریالی را در حساب خود دریافت نکرده اید، از واریز مبلغ ارزی خودداری کنید.
- هیچ وقت به تنهایی به قرار های حضوری تبادل ارز نروید و حتما یک همراه با خود داشته باشید.
- در صورت امکان به صورت حضوری تبادل را انجام دهید.
- در صورتی که مورد کلاه برداری قرار گرفتید، حتما تا قبل از اتمام یک ساعت اول به شماره 096380 که پلیس فتا معرفی کرده است تماس بگیرید.
پلیس فتا: اگر از حسابتان پول برداشت شد، در یک ساعت اول با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرید تا مبلغ برداشت شده، مسدود و به حسابتان برگردانده شود.
حقایقی که باید با آن رو به رو شد
متاسفانه با وجود شرایط اقتصادی نامناسب و شرایطی سیاسی نامناسب تر، امکان داشتن تبادل امن بدون واسطه وجود ندارد و به همین دلیل باید پذیرفت که تنها راه باقی مانده استفاده از واسطه ها و پرداخت هزینه ای که هر چند ناخوشایند است اما در نهایت از ضررهای بزرگتر جلوگیری می کند.
معرفی امن ترین روش تبادل
دلاری شو به واسطه تجربه ۵ ساله خود و با روش های مطمئن توانسته است مشکل تبادل ارز را با کمترین کارمزد حل کند. پس اگر قصد تبادل ارز یا انجام پرداخت های ارزی دارید، می توانید روی کمک دوستان خود در دلاری شو حساب کنید.
دلاری شو با داشتن دفاتر فعال در پرتغال، تهران و مشهد، امکان انجام معاملات حضوری را فراهم کرده است و همچنین هنگام تبادل با دلاری شو می توانیدم مطمئن باشید قربانی هیچ کدام از روش های کلاهبرداری ذکر شده نخواهید بود و در سریع ترین زمان و بدون دغدغه می توانید تبادل خود را انجام دهید. در صورتی که شما نیز نیاز به انجام تبادل ارزی دارید، حتما با تیم دلاری شو در ارتباط باشید.
دیدگاه خود را بنویسید