چگونه پروفایل حرفه‌ای در لینکدین داشته باشیم؟

اگر تا به حال اسم لینکدین را نشنیده‌اید و برایتان تازگی دارد یا با لینکدین آشنایی دارید اما اطلاعات دقیقی در مورد این شبکه اجتماعی ندارید یا به صورت حرفه‌ای در لینکدین فعالیت می‌کنید و حدس می‌زنید که ممکن است پروفایلتان نقص‌هایی داشته باشد، این وبلاگ برای شما بسیار مفید است.


لینکدین چیست و چه کاربردی دارد؟

لینکدین بزرگترین شبکه اجتماعی کاری و مشاغل در دنیا است. می‌توانید از لینکدین برای یافتن شغل یا کارآموزی مناسب، ارتباط و تقویت روابط حرفه‌ای و یادگیری مهارت‌هایی که برای موفقیت در حرفه خود نیاز دارید استفاده کنید. می‌توانید از طریق دسک‌تاپ، برنامه تلفن همراه و یا برنامه موبایل Android LinkedIn Lite به لینکدین دسترسی پیدا کنید.

یک پروفایل کامل و حرفه‌ای در لینکدین به شما کمک می‌کند تا با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید و از این طریق با تجربه، مهارت‌های افراد مختلف آشنا شوید.

داستان‌ها و چالش‌های شغلیتان را با دیگران به اشتراک بگذارید و از چالش‌ها و مهارت‌های مشاغل دیگر آگاه شوید.

همچنین می‌توانید از لینکدین برای سازماندهی رویدادهای آفلاین، پیوستن به گروه‌ها، نوشتن مقاله، ارسال عکس‌ها و ویدیوها و موارد دیگر استفاده کنید.


چرا باید لینکدین داشته باشید؟

لینکدین یک پلتفرم برای افرادی است که به دنبال پیشرفت شغلی هستند و شامل افرادی با زمینه های مختلف حرفه‌ای، مانند صاحبان مشاغل کوچک، دانشجویان و جویندگان کار است. اعضا لینکدین می‌توانند از لینکدین برای استفاده از شبکه‌ای از متخصصان، شرکت‌ها و گروه‌های داخل و خارج از صنعت خود استفاده کنند. با حضور در این شبکه اجتماعی می‌توانید از اخبار شرکت‌های مختلف اطلاع پیدا کنید. دستاوردهای افراد مختلف در حوزه خود را رصد کنید و به بحث و تبادل نظر با افراد مختلف بپردازید.


چگونه لینکدین حرفه‌ای داشته باشیم؟

لینکدین از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. برای آن که لینکدین حرفه‌ای داشته باشید باید:

  • پروفایل کامل و حرفه‌‎ای
  • کانکشن با افراد حرفه‌ای و ارتباطات قوی
  • تولید محتوا درست و اصولی بر اساس تجربه و موقعیت شغلی


در این وبلاگ توضیح می‌دهیم که چگونه می‌توانیم پروفایل حرفه‌ای در لینکدین داشته باشیم و دو بخش دیگر را در آینده به طور مفصل توضیح می‌دهیم.


نکات مهم داشتن پروفایل حرفه‌ای

پروفایل لینکدین در واقع همان رزومه شماست که نشان می‌دهد که شما چه توانایی‌ها و مهارت‌هایی دارید و تجارب شغلی گذشته‌تان را در آن می‌نویسید.پروفایل لینکدین از بخش‌های مختلفی تشکیل شده است. برای اینکه پروفایل حرفه‎ای داشته باشیم باید هر بخش را به درستی تکمیل کنیم.

پروفایل لینکدین شامل:

  1. عکس پروفایل
  2. نام و نام خانوادگی
  3. عکس هدر
  4. تلفظ نام (name pronunciation)
  5. عنوان (Headline)
  6. لوکیشن (Location)
  7. راه‌های ارتباطی (Contact info)
  8. درباره من (About)
  9. Featured
  10. تجارب کاری (Experience)
  11. تحصیلات (Education)
  12. مدارک و تاییدیه‌ها (Licenses & certifications)
  13. مهارت‌ها (Skills)
  14. زبان (Languages)
  15. علاقه‌مندی‌ها (Interests)
  16. توصیه‌نامه (recommendation)


برای اینکه پروفایل حرفه‌ای داشته باشید باید هنگام تکمیل پروفایل اصول خاصی را رعایت کنید. در ادامه نکات مربوط به هر بخش را توضیح می‌دهیم.


عکس پروفایل

عکس پروفایل یکی از مهمترین بخش‌هایی است که باید به آن توجه کنید. افراد مختلف در اولین نگاه عکس پروفایل شما را می‌بینند سپس به عنوان شغلی شما توجه می‌کنند. این دو بخش بسیار مهم هستند و هنگام تکمیل پروفایل باید به آن توجه کنید.


در عکس پروفایل بهتر است سرشانه‌ها و صورت در تصویر مشخص باشد و به دوربین نگاه کرده و لبخند به لب داشته باشید. بک گراند عکس یا ساده باشد یا محیط کاری باشد. بهتر است از گذاشتن عکس‌های سلفی و با لباس غیرمعمولی صرف نظر کنید.


در ادامه چند نمونه عکس پروفایل مناسب  قرار داده شده است.

نام و نام خانوادگی

در این بخش از نام و نام خانوادگی واقعی خود را بنویسید. همان‌طور که گفتیم پروفایل لینکدین مانند رزومه شماست و باید اطلاعاتتان را درست وارد کنید و از ساخت پروفایل جعلی و فیک خودداری کنید.


عکس هدر

زمانی که کاربری پروفایلتان را می‌بیند در اولین نگاه عکس هدر می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. عکس هدر باید از عکسی مرتبط با زمینه کاریتان باشد یا در عکس به طور خلاصه با استفاده از ترکیب لوگو و متن به طور بصری توانایی‌هایتان را بگذارید و یا عکس دیگری از خودتان در هدر قرار دهید.


شما می‌توانید عکس مرتبط با زمینه کاریتان را از سایت‌های مختلف پیدا کنید و یا با استفاده از نرم‌افزارهای گرافیکی یک هدر متناسب با خودتان بسازید.

در ادامه چند نمونه هدر خوب آورده شده است.


این عکس هدر محمد مشکانی است. همانطور که می‌بینید با مشاهده آیکن‌هایی که در عکس استفاده شده متوجه می‌شوید محمد در چه زمینه‌ای فعالیت می‌کند.



همانطور که مشاهده می‌کنید در این عکس از رنگ‌ها مناسب و ترکیب درست و آیکن‌های سوشال مدیا استفاده شده است. این هدر نشان می‌دهد که حسین چقدر با فضا طراحی برای سوشال‌مدیا آشنا است و مهارت‌هایش در بخش طراحی را نشان می‌دهد.


تلفظ نام (name pronunciation)

از آنجا که لینکدین یک شبکه‌اجتماعی جهانی است و افراد مختلف در سرتاسر دنیا در این شبکه‌اجتماعی فعالیت می‌کنند، ممکن است نتوانند اسم دیگران را به درستی تلفظ کنند. لینکدین این قابلیت را اضافه کرده و شما می‌توانید تلفظ درست نام خود را اضافه کنید و افراد با دیدن پروفایل شما آن را گوش دهند.


عنوان (Headline)

به دو صورت می‌توانید این عنوان را بنویسید. یا عنوان شغلی به همراه شرکتی که در آن فعالیت می‌کنید را بنویسید و یا علاقه مندی‌هایتان را بنویسید.



مهدی عنوان شغلی رو به همراه محل کارش نوشته است.



اما حسین علاقه مندی‌هایش در زمینه‌های شغلی را نوشته است.

لوکیشن (Location)

در این بخش شهر محل زندگی‌تان را مشخص می‌کنید. با تعیین لوکیشن، زمانی که به دنبال نیرویی در یک شهر یا کشور خاص می‌گردند، می‌توانند از آن استفاده کنند و بر اساس لوکیشن، پروفایل افراد مختلف را ببینند.

اگر قصد دارید که به صورت ریموت، برای شرکت‌های بین‌المللی کار کنید بهتر است که لوکیشن خود را به جای ایران، کشور دیگری بنویسید. ایرانیانی که می‌خواهند با خارج از ایران همکاری کنند معمولا لوکیشن خود را ترکیه یا دبی می‌گذارند اما در این زمینه محدودیتی ندارید و می‌توانید کشورهای دیگری را بنویسید.


راه‌های ارتباطی (Contact Info)

در این بخش شما می‌توانید راه‌های ارتباطی مثل شماره، ایمیل، سایت و یا ای‌دی اسکایپ خود را قرار دهید تا در صورت تمایل به همکاری با شما از این طریق با شما ارتباط بگیرند.


درباره من (About)

در این بخش باید به طور خلاصه‌ در مورد زندگی شغلی، علاقه‌مندی‌ها و روندی که طی کرده‌اید، بنویسید. در این بخش حداقل دو هزار کارکتر می‌توانید بنویسید.


به عنوان مثال مهدی اینطور از تجارب و روندی که طی کرده است، نوشته است.


Featured

می توانید نمونه کارهای خوبتان را به نمایش بگذارید یا می‌توانید پست‌هایی را که نوشته‌اید آنجا بگذارید. بهتر است در این بخش رزومه و لینک‌ها و نمونه‌کارهایی که تاییدکننده توانایی شماست و نشان می‌دهد در چه سطحی هستید را قرار دهید.

شما این امکان را دارید که در پست‌هایتان را نیز به این بخش اضافه کنید. در مورد محتوا و پست‌هایی که می‌توانید در لینکدین بگذارید در آینده مفصل‌تر توضیح می‌دهیم.


تجارب کاری (Experience)

با افزودن تجارب کاریتان در این بخش، نشان می‌دهید که چه مسیری را طی کردید، در چه شرکت‌هایی و با چه سمتی و چه مدتی فعالیت کرده‌اید. بهتر است بعد از افزودن تجارب شغلی خود، به‌طورخلاصه توضیح دهید که در هر سمت چه کارهایی انجام می‌دادید و آن شغل چه چیزهایی یاد گرفتید و چه دستاوردهایی داشتید. می‌توانید نمونه‌کارهای مربوط به هر یک از فعالیت‌هایتان را در قالب یک فایل داکیومنت به آن بخش اضافه کنید.


برای افزودن تجربه شغلی در بخش Experience، روی + کلیک کنید و Add Position را بزنید. در پنجره باز شده، در بخش Title، عنوان شغلی خود را بنویسید. در بخش Employment type نوع همکاری با شرکت مورد نظر را انتخاب کنید. در فیلد Company name نام شرکت و در فیلد Location محل شرکت را بنویسید. در صورتی که شرکت در لینکدین صفحه داشته باشد می‌توانید در بخش Company name آن را انتخاب کنید. در بخش Start date و End date تاریخ شروع و پایان همکاری را انتخاب کنید. در صورتی که هنوز در شرکت مورد نظر مشغول به کار هستید تیک I am currently working in this role را بزنید.

در بخش Industry، صعنتی که شرکت در آن فعالیت می‌کند را تعیین کنید. در فیلد Description، به طور خلاصه وظایف و دستاورهایتان را توضیح دهید. می‌توانید براساس شغلی که اضافه کرده‌اید هدلاین خود را نیز تغییر دهید.

در بخش Skills، می‌توانید مهارت‌هایی که در آن شغل استفاده کردید را بنویسید. در بخش Media نیز می‌توانید داکیومنت، لینک، عکس، سایت و یا ویدیویی را به عنوان نمونه‌کار مربوط به آن تجربه‌شغلی، اضافه کنید.


تحصیلات (Education)

برای افزودن تحصیلات در بخش Education، روی + کلیک کنید. در پنجره باز شده باید نام موسسه آموزشی، مقطع تحصیلی، رشته تحصیلی، زمان شروع و پایان تحصیل، معدل یا رتبه را بنویسید.

در فیلد Activities and societies نام گروه‌ها و انجمن‌هایی که در آن فعالیت داشتید را بنویسید و در بخش Description به طور خلاصه در مورد فعالیت‌های تحصیلی خود در این مقطع و دستاوردهایتان بنویسید.


مدارک و تاییدیه‌ها (Licenses & certifications)

اگر دوره آموزشی‌ای را گذرانده‌اید و یا مدرک معتبری گرفته‌اید می‌توانید در این بخش به پروفایل خود اضافه کنید. مدارک شما تایید کننده مهارت شما هستند. هرچه این مدارک از موسسات معتبرتری گرفته شود، اعتبار بیشتری به شما می‌دهد.


برای افزودن مدرک در بخش Licenses & certifications، روی + کلیک کنید. نام دوره و نام مجموعه‌ای که دوره ‍‌را گذرانده‌اید بنویسید و زمان اخذ مدرک را تعیین کنید. درصورتی‌که اعتبار مدرکتان تمام می‌شود زمان پایان اعتبار آن را تعیین کنید در غیراین‌صورت تیک This credential does not expire را بزنید. در ادامه نیز Credential ID و لینک مدرکتان را قرار دهید.


مهارت‌ها (Skills)

براساس توضیحات و مواردی که در پروفایلتان نوشتید، به شما مهارت‌هایی پیشنهاد می‌شود که می‌توانید آنها را به پروفایل خود اضافه کنید و در صورتی مهارت‌های دیگری دارید می‌توانید آنها را اضافه کنید.


بعد از انتخاب مهارت می‌توانید تعیین کنید این مهارت را در کدام یک از موقعیت‌های شغلی گذشته‌تان به کار برده‌اید و یا در کدام یک از دوره‌ها یا مقاطع تحصیلی آن را آموخته‌اید.


بعد از Save هر مهارت می‌توانید میزان تسلط خود را با استفاده از آزمون‌های لینکدین بسنجید و با گرفتن تاییدیه مهارتتان از لینکدین به گفته‌ها و توانایی‌های خود اعتبار بیشتری بدهید.


از دوستان و همکارانی که با شما همکاری کرده‌اند بخواهید تا مهارت‌هایتان را Endorse کنند.


زبان (Languages)

در این بخش می‌توانید زبان و سطح تسلطتان به آن زبان را تعیین کنید.


علاقه‌مندی‌ها  (Interests)

اینفلوئنسرها، شرکت‌ها، گروه‌هایی که عضو هستید و موسسات آموزشی‌ای که فالو کرده‌اید در این بخش به نمایش گذاشته می‌شود.



توصیه‌نامه (recommendation)

افراد مختلف می‌توانند برایتان توصیه‌نامه بنویسند و شما نیز می‌توانید این کار را برای دیگران انجام دهید. توصیه‌نامه ها می‌تواند به شما اعتبار بیشتری دهد. هرچه این فرد حرفه‌ای و شناخته شده باشد به شما اعتبار بیشتری می‌دهد.


بهتر است زمانی که با یک شرکت همکاری می‌کنید یا پروژه‌ای انجام می‌دهید از مدیرمستقیم و یا همکارانتان بخواهید تا برایتان توصیه‌نامه بنویسند. این کار باعث می‌شود رفته رفته توصیه‌نامه‌ها مختلفی از افررادی که از نزدیک با شما همکاری کرده‌اند داشته باشید و اعتبار خودت را بالا ببرید.


در ادامه این سری مقالات و در راستای آموزش سوشال مدیا، در مورد نحوه فعالیت در لینکدین و سایر شبکه‌های اجتماعی بیشتر توضیح می‌دهیم. اگر تمایل دارید در مورد اطلاعات بیشتری کسب کنید با ما همراه باشید.