در این مقاله در مورد انواع کارت‌های بانکی بین‌المللی و شبکه پرداخت بین‌المللی توضیح می‌دهیم و با نحوه کارکرد کلی آنها بیشتر آشنا می‌شویم. 

ویدیو 


Prepaid Card:

این کارت به حساب بانکی متصل نیست و مشابه کارت های هدیه (هدیه تولد و ...) که در بانک های ایرانی صادر می شوند، است که در آن مقدار مشخصی پول از پیش واریز شده است و می‌توان از آن برای خریدهای بین المللی در دستگاه های پوز یا به صورت آنلاین استفاده کرد اما نمی‌توان پول به آن واریز کرد. این کارت ها به عنوان Gift card هم شناخته می شوند.


Debit Card:

دبیت کارت، متصل به حساب بانکی شماست و به مقداری که پول در حساب خود داشته باشید می‌توانید هزینه کنید. برای مثال همه کارت های بانکی که ما در ایران استفاده می کنیم، از نوع دبیت کارت هستند و اگر شما یک حساب بانکی در بانک ملی داشته باشید، می توانید یک کارت متصل به حساب نیز داشته باشید و این کارت تا وقتی که تاریخ انقضای آن معتبر باشد، به حساب بانکی شما متصل است و می توانید از آن برای خرید آنلاین استفاده کنید.
پس دبیت کارت به صورت جداگانه و بدون حساب بانکی، وجود خارجی ندارد. دبیت کارت ها برای خرید های آنلاین، خرید حضوری با دستگاه پوز در خارج از ایران و وریفای کردن پی پال، مناسب هستند. پس اگر نیاز به یک کارت فیزیکی قابل شارژ دارید، دبیت کارت بهترین گزینه است. و اگر نیاز به یک حساب برای دریافت ارز از خارج از ایران برای کار ریموت یا فریلنسری دارید، شما باید یک حساب بانکی باز کنید که دلاری شو می تواند به شما در این زمینه کمک کند. همچنین با باز کردن حساب بانکی به کمک دلاری شو، امکان دریافت دبیت کارت از حساب بانکی خود را نیز خواهید داشت.



Credit Card:

کردیت کارت نوع ویژه ای از کارت ها است که به تقضای شما و پس از بررسی اعتبار مالی شما توسط بانک ها صادر می شود. این سیستم همانند سیستم اعتباری اسنپ یا دیجی پی است که در آن شما بر اساس مقدار خرید ها و مقدار درآمد ماهانه، از بانک تقاضای کارت اعتباری می کنید و بانک پس از بررسی شما کردیت کارت برای شما صادر می کند. با این که کردیت کارت به حساب بانکی وصل است، اما شما توانایی استفاده از کردیت کارت حتی با موجودی صفر حساب بانکی را نیز دارید. این یعنی بانک هر ماه مقدار مشخصی کردیت کارت شما را شارژ می کند و شما می توانید تا سقف آن مبلغ از کردیت کارت خود استفاده کنید (سقف مبلغ با توجه به رتبه اعتباری شما و درآمد شما توسط بانک تعیین می شود) و پس از پایان ماه(یا یک دوره معمولا کوتاه) ملزم به پرداخت آن مبلغ به بانک هستید در غیر این صورت شما مجبور به پرداخت سود خواهید شد.
از کردیت کارت هم می توان برای خرید آنلاین و فیزیکی نیز استفاده کرد و معمولا مقبولیت بیشتری به نسبت کارت های دیگر دارد.

پس visa card و master card چی کاره اند این وسط؟

در واقع این دو تا تفاوت چندانی باهم ندارند. مستر کارت و ویزا دو تا شرکت مختلف هستند که با بانک های سراسر دنیا (به جز ایران و چند تا کشور تحت تحریم) همکاری می کنند و بانک ها تحت نام این دو شرکت (چند تا شرکت دیگه هم مثل american express و ... هم در این حوزه فعال اند اما این دو شرکت معروف ترین ها هستند)، کارت های خود را صادر می کنند به دلیل اینکه شبکه پرداخت فیزیکی و اینترنتی این دو شرکت در کل جهان فعال هستند و این یک همکاری خوب برای مشتریان، بانک ها و این دو شرکت است. پس هر کردیت کارت، دبیت کارت یا گیفت کارت می تونه تحت نام هر کدوم از این شرکت ها صادر بشه و تفاوت چندانی در عملکردشون نیست (با فرض این که ما یک استفاده کننده معمولی هستیم و گرنه کردیت کارت های American express به نظر میاد مزایای بیشتری دارند. اما گرفتن این کارت ها حداقل برای ما ساکنین ایران به این راحتی نیست).



چی شد؟ (نتیجه گیری)


  1. ویزا کارت یا مستر کارت بدون حساب بانکی، میشه prepaid card یا همون کارت های هدیه خودمون.
  2. ویزا کارت و مستر کارت اگه به حساب بانکی متصل نباشند، در موارد زیادی برای شمایی که این مقاله رو میخونید، کاربرد ندارند.
  3. بانک ها دبیت/کردیت کارت ها رو با همکاری شرکت های visa و master card صادر می کنند.
  4. اگه ایران هستید، فرق زیادی بین visa و master برای ما وجود نداره. اگر ایران نیستید، با توجه به کشور تون، بهترین کردیت کارت رو انتخاب کنید.
  5. کردیت کارت بر اساس اعتبار شغلی و مالی هر شخص هست و به راحتی به هر شخصی داده نمی شه.
  6. اگر ایران هستید و نیاز به یک روش دریافت درآمد ارزی و دلاری دارید، مهم داشتن حساب بانکی است نه هیچ کدام از این کارت ها.
  7. پی پال بانک نیست.
  8. از کارت های prepaid برای وریفای پی پال استفاده نکنید.